SPOT på Kulturmødet: Unge talenter og frivillighed i fokus
Det var en flot og varm solskinsdag i august, da Kulturmødet på Mors bød velkommen til årets kulturelle mødested for professionelle og nysgerrige kultur-entusiaster. Godt og vel 32.000 slog vejen forbi til et program med flere end 500 indslag – og SPOT Festival var mere end bare med.
SPOT på Midten
Tidligt torsdag aften indtog SPOT på Midten Region Midtjyllands scene i Lysskovens flotte rammer, hvor unge-arrangører fra UMTO, i samarbejde med SPOT Festival, sikrede underholdning til de mange gæster i form af koncerter med Sofie1998 og De Jammerlige, samt en talk under titlen ‘Næste generations kulturskabere: Talentudvikling og sikringen af et bredt kulturtilbud i provinsen’. I panelet kunne man her møde Rikke Andersen (Fermaten, Dansk Live), Søren B. Kristensen (KORMA), Lasse Amstrup (forperson i MUX), Sofie Bach (musiker, Sofie1998) og Oscar O’Shea (kaospilot, manager) – modereret af Torben Vinther.
Det mere end to timer lange indslag var skabt i stærkt samarbejde med Magnus Mosholm (KRAS), Esben Aarup (Fermaten) og Johannes Søgaard (KRAS, Frekvens).
Frivillighed – nu og i fremtiden!
Ét af de helt centrale emner på dette års Kulturmøde var naturligvis frivilligheden, som har været så meget til debat i de seneste år, men særligt i tiden efter corona, hvor mange institutioner har mærket et markant knæk i antallet af frivillige.
Fredag på Kulturmødet inviterede Instituttet for Fremtidsforskning til samtale om ‘Skæbnens time for fremtidens frivillighed. I panelet var Bugge Holm Hansen (fremtidsforsker og associated partner Copenhagen Institute for Future Studies), Ulla Svenningsen Lund (frivillighedschef i VisitAarhus) og Gunnar K. Madsen (sekretariatsleder i SPOT Festival).
Man kan læse mere om samtalen i denne artikel fra Kulturmonitor.
Klog på sprog: Kultur/retur
P1-programmet ‘Klog på sprog’, med vært Adrian Hughes i spidsen, sendte fredag live fra Kulturmødet, hvor der var fokus på, om der egentlig er fokus på hvordan vi taler om kulturen i hovedstaden og i resten af landet? Italesættes kultur anderledes, når den fremstilles i Aarhus og Odense end når det sker i København?
Med i programmet var Birgitte Weinberger (festivalleder, Odense Internationale Filmfestival: OFF), Lars Trap-Jensen (seniorredaktør ved Det Danske Sprog- og Litteraturselskab) samt SPOT Festivals Asbjørn Lyhne.
Hele programmet kan høres her
Foto: Johannes Søgaard